به وبلاگ انجمن علمی علوم دبیرستان دخترانه دوره اول شاهد واحد بروجرد خوش آمدید.

به وبلاگ انجمن علمی علوم دبیرستان دخترانه دوره اول شاهد واحد بروجرد خوش آمدید.

در این وبلاگ در باره سه پایه ی دوره ی اول متوسطه مطلب در رابطه با علوم تجربی گذاشته می شود.
به وبلاگ انجمن علمی علوم دبیرستان دخترانه دوره اول شاهد واحد بروجرد خوش آمدید.

به وبلاگ انجمن علمی علوم دبیرستان دخترانه دوره اول شاهد واحد بروجرد خوش آمدید.

در این وبلاگ در باره سه پایه ی دوره ی اول متوسطه مطلب در رابطه با علوم تجربی گذاشته می شود.

مطلبی مهم و جالب در مورد ژن

دانشمندان ژنی که بر مرگ و میر اثر میگذارد و باعث کهولت سلول های بدن میشود کشف کرده اند،این ژنAPOE و CHRNAنام دارد و زمانی که توسط اصلاح ژنتیک حذف شود طول عمر انسان افزایش میابد!

نکته ای جالب راجع به قلب انسان❤

قلب انسان هنگام تپیدن میان دو تپش استراحت میکند این یعنی اگر فرد ۷۰ سال عمر کرده باشد قلبش به اندازه ۴۰ سال استراحت کرده است. ❤

بازدید از مرکز بهداشت کلاس هشتم مطهری

بازدید از مرکز بهداشت کلاس هشتم مطهری 

آشنایی با دستگاه سانتریفیوژ..

7 آذر 96.

آخوندی.

آشنایی با دستگاه تعیین فاکتورهای خون.مثل قند و چربی و ...

. اطلس هماتولوژی .

آشنایی با سلولهای خونی.

علوم هشتم.

مشاهده میکروسکوپی یاخته های خون. در مرکز بهداشت. کلاس هشتم مطهری.

روش تعیین گروه های خونی.

آزمایشگاه مرکز بهداشت.

آشنایی با طرز کار دستگاه سانتریفیوژ جهت جداسازی سلولهای خون. 

معرفی وسایل آزمایشگاهی شماره ۸«بالن»

یکی از وسایل پر کاربرد در آزمایشگاه بالن است. 

بالن ها دو نوع دارند یکی ته گرد و دیگری ته صاف. بالن های ته صاف را میتوان روی سطح صاف قرار داد بدون آنکه ماده از داخل آن بریزد یا خود بالن بیفتد ولی بالن های ته گرد را نمیتواند روی سطح های صاف و غیره گذاشت و برای هم زدن و مخلوط کردن مواد به کار میرود. از بالن برای حرارت دادن مایع ها استفاده می شود که لازم است همه ی آن به طور یکنواخت گرم شود. بیشترین کاربرد بالن ها در تقطیر مواد است. بالن حجمی هنگامی استفاده میشود که حجم مشخصی از مایع را در آزمایشی مورد استفاده قرار می دهیم.   ادامه مطلب ...

امواج الکترو مغناطیسی


تعریف امواج الکترومغناطیسی


امواج الکترومغناطیسی یک رده از امواج است که دارای مشخصات زیر است:


امواج الکترومغناطیسی دارای ماهیت و سرعت یکسان هستند و فقط از لحاظ فرکانس ، یا طول موج باهم تفاوت دارنددر طیف امواج الکترومغناطیس هیچ شکافی وجود ندارد. یعنی هر فرکانس دلخواه را می‌توانیم تولید کنیم.برای مقیاسهای بسامد یا طول موج ، هیچ حد بالا یا پائین تعیین شده‌ای وجود ندارد.از جمله منابع زمینی امواج الکترومغناطیسی می‌توان به امواج دستگاه رله تلفن ، چراغهای روشنایی و نظایر آن اشاره کرد.این امواج برای انتشار خود نیاز به محیط مادی ندارند.قسمت عمده این فیزیک امواج دارای منبع فرازمینی هستند.امواج الکترومغناطیسی جزو امواج عرضی هستند.


گستره امواج الکترومغناطیسی


امواج الکترومغناطیسی از طولانی‌ترین موج رادیویی ، با طول موج‌های معادل چندین کیلومتر ، شروع شده پس از گذر از موج رادیویی متوسط و کوتاه تا نواحی کهموج ، فروسرخ و مرئی امتداد می‌یابد. بعد از ناحیه مرئی فرابنفش قرار دارد که خود منتهی به نواحی اشعه ایکس ، اشعه گاما و اشعه کیهانی می‌شود. نموداری از این طیف که در آن نواحی قراردادی طیفی نشان داده می‌شوند در شکل آمده است که این تقسیم بندی‌ها جز برای ناحیه دقیقا تعریف شده مرئی لزوما اختیاری‌اند. 


یکاهای معروف فیزیک امواج الکترومغناطیسی


طول موج λ بنا به تناسب مورد ، برحسب متر و همچنین میکرون یا میکرومتر μm ،واحد آنگستروم A و واحد ایکس XU نشان داده می‌شود.


با بکار بردن متر به عنوان واحد طول ، طول موجهای نوری بایستی بنا به تناسب برحسب ، nm سنجیده شوند، ولی هنوز آنگستروم یک واحد رسمی بوده و به عنوان متداول ترین واحد در طیف نمایی بکار برده می‌شود.


واحد XU ابتدا به شکل مستقل طوری تعریف شده بود که رابطه آن با آنگستروم به صورت 1A = XU 1002.060بود. این واحد اکنون دقیقا معادل 10-10 یا m 10-13تعریف شده است.


علی رغم طبقه بندی عمومی تابش با طول موج ، کمیت مهم از نظر ساختار اتمی و مولکولی فرکانس <ν = c/λvacΔE = hv به اختلاف انرژی ΔE بین دو حالت ساکن دستگاه مربوط است. در طول موجهای کوتاهتر مناسب‌تر آن است که به جای ν واحد متناسب با آن یعنی عدد موجی δ = 1/λvac = c/v جایگزین شود. مؤلفین مختلف واحدهای مختلفی را برای عدد موجی مانند ΄ν ، K و δ بکار می‌برند که همگی یکسان‌اند، در این بحث علامت δ انتخاب شده است، زیرا امکان اشتباه آن با خود ν و یا سایر ثابتها کم است.


واحد عدد موجی یک بر سانتیمتر است که گاهی کایزر (K) نامیده می‌شود. واحد کوچکتر آن میلی کایزر است که (mk) واحد مناسبی برای ساختار فوق ریز و کارهای مربوط به عرض خطی است. هر چند که متخصصین طیف نمایی فرکانس رادیویی برای این قبیل کمیتها واحد فرکانس یعنی MHz را بکار می‌برند (MHz 29.979=mk 1 ).


انرژی موج را بر حسب واحد الکترون ولت (ev) بیان می‌کنند که انرژیهای فوتونی خیلی بالا (مربوط به طول موجهای خیلی کوتاه) یک الکترون ولت معادل 1.6x10-19J است.


طیف نمایی و امواج الکترومغناطیسی


ناحیه مرئی یا نور مرئی (4000-7500 آنگستروم) توسط نواحی فروسرخ از طرف طول موجهای بلند ، فرابنفش از طرف طول موجهای کوتاه ، محصور شده است. معمولا این نواحی به قسمتهای فروسرخ و فرابنفش دور و نزدیک ، با محدوده‌هایی به ترتیب در حدود 30 میکرومتر و 2000 آنگستروم تقسیم می‌شوند که نواحی مزبور دارای شفافیت نوری برای موادی شفاف از جمله منشورها و عدسیها می‌باشند.


تا این اواخر ناحیه مرئی متشکل از فروسرخ تا فرابنفش نور توسط گافهایی از نواحی رادیویی و اشعه ایکس سوا می‌شدند که در آنها